Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kaosartat fullmäktige – avhoppad moderat blir sverigedemokrat

"Pajkastning", "kaosartat", "rena cirkusen". Så beskriver oppositionen ett fullmäktige där 22 Vellingepolitiker fråntogs sina uppdrag – och en ny nämnd tillsattes. Och där ex-moderaten Christine Andersson offentliggjorde att hon har bytt sida – och blivit sverigedemokrat.

"Skälet att vi tog upp ärendet från början var att lägga fokus på miljöfrågorna genom att lyfta dem till en ny nämnd. Jag har haft diskussion om det här med alla gruppledare, och debatten i fullmäktige speglar inte den debatten. De andra partierna förde fram felaktiga påståenden, som jag valde att inte gå upp och bemöta", säger Carina Wutzler (M) om turbulensen i fullmäktige när kommunens nygamla miljö- och byggnadsnämnd tillsattes.Bild: Hussein El-alawi
Turbulensen startade i januari när Moderaterna aviserade planerna på att upplösa myndighetsservicenämnden, som tillsattes förra året. Precis i samma veva som två moderata ledamöter i samma nämnd meddelade att de skulle lämna partiet – men behålla sina uppdrag som politiska vildar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen