Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så många semlor klämmer vi på fettisdagen

En tisdag dedikerad åt ett bakverk – som svällt på senare år. I dag trycker svenskarna i sig 132 ton mandelmassa och 211 ton grädde. Sammanlagt blir det sex miljoner semlor.

Svenskarna trycker i sig uppskattningsvis 40 miljoner semlor under hela semmelsäsongen. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Fastlagsbulle, fettisdagsbulle, hetvägg – eller kort och gott semla. Svenskarna är förtjusta i den kardemummasmakande bullen fylld av mandelmassa och grädde. Så förtjusta att vi mosar i oss uppskattningsvis 40 miljoner under hela semmelsäsongen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen