Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försäkringsbolag tvekar om översvämningar

De som drabbas av översvämningar, som här i Knäred i södra Halland tidigare i veckan, kan komma att behöva teckna särskilda försäkringar för översvämningar.Bild: Johan Nilsson/TT
Översvämningsskydd kan försvinna från hemförsäkringar i utsatta områden i landet. Orsaken är att kraftiga regn och höga vattennivåer har gjort översvämningar vanligare, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Enligt Ekot för försäkringsbolagen interna diskussioner om att översvämmade hus inte alltid kan betraktas som plötslig oförutsedd skada, och att översvämningar därmed kan lyftas från hemförsäkringen.
– På vissa platser är skadorna så frekventa att kriterierna ”plötslig” och ”oförutsedd” kan börja ifrågasättas, säger Staffan Moberg, jurist vid försäkringsbolagens branschorganisation Svensk Försäkring, till radion.
Gå till toppen