Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man höll sitt ex fången och våldtog henne – döms till fängelse

23-åringen höll sitt ex inlåst i flera dagar och misshandlade och våldtog henne. Nu döms han till två år och sex månaders fängelse.

Det var i december 2019 som mannen höll den 25-åriga kvinnan instängd i hennes lägenhet i Malmö. Under dessa dagar misshandlade han och tvingade henne till sex vid upprepade tillfällen.
Mannen använde bland annat en mobilladdare för att piska kvinnan med, för att sedan hälla hett stearin i såren. Hon nekades dessutom tillgång till sin dator och mobil.
Den tredje dagen lyckades kvinnan komma åt sin dator och kunde skicka ett mejl till polisen om akut hjälp: ”Hej jag har blivit misshandlad under några dagar av mitt ex. Han låter mig inte gå ut och slår mig dagligen. Han har min telefon så jag kan inte ringa 112. Hjälp skicka någon nu”.
Polisen nådde bostaden 13 minuter senare och kvinnan öppnade dörren med svullnader i ansiktet.
Mannen och kvinnan hade tidigare haft en kärleksrelation och dagarna innan händelserna hade mannen rest till Malmö för att besöka kvinnan i hennes lägenhet en längre tid.
Mannen förnekar därför alla anklagelser, och menar att de våldsamma inslagen var del av frivilligt sex. Tingsrätten bedömer dock kvinnans historia som trovärdig, och att den styrks av vittneshistorier från bland annat poliserna som kom till bostaden.
Mannen, som tidigare avtjänat fängelsestraff för misshandel, döms nu för våldtäkt, misshandel samt ringa narkotikabrott till två år och sex månaders fängelse av Malmö tingsrätt. Han ska också betala över 140 000 kronor i skadestånd till kvinnan.
Gå till toppen