Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Domingo backar: Ursäkten gav ”fel intryck”

Tidigare i veckan kom en facklig utredning som visade ett två decennier långt mönster av olämpligt sexuellt beteende och maktmissbruk. Då gick Plácido Domingo ut och bad sina tidigare kollegor om ursäkt för att han orsakat dem smärta. Men nu backar han och menar att ursäkten har blivit missförstådd.

Plácido Domingo upplever en backlash i Spanien. Arkivbild.Bild: Christian Charisius/AP/TT
”Jag känner att jag måste gå ut med ett nytt uttalande för att rätta det felaktiga intryck som min ursäkt orsakat. Jag vet vad jag inte har gjort. Och jag skulle förneka det igen. Jag har aldrig uppträtt aggressivt mot någon och jag har aldrig gjort något för att hindra någons karriär, tvärtom”, säger han och tillägger att ursäkten kom från ”botten av hans hjärta till de kollegor som kunde ha känt sig utsatta för något han sagt eller gjort, utan att mena något illa.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen