Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Golfduon isolerades – misstänkte corona

De sattes i karantän på grund av coronamisstankar. Ett dygn senare var italienska golfduon Lorenzo Gagli och Edoardo Molinari ute på banan efter falsklarm. ”Hoppas den här mardrömmen är över snart”, skrev Molinari på Twitter.

Italiens Edoardo Molinari. Arkivbild.Bild: Jon Super/AP/TT
34-årige Gagli visade tecken på influensaliknande symptom inför starten av Europatourtävlingen i Masqat. Efter att han delat rum med Molinari, som inte visade några sjukdomssymptom, isolerades spelarna i olika rum.
Det visade sig vara lugnt.
Provresultateten var negativa och spelarna skrevs åter in i startlistan. På torsdagsförmiddagen, svensk tid, gick de ut på banan, men Gagli – blott med en förkylning – reagerade starkt när isoleringsbeskedet kom.
– Det här är oförklarligt, sade han till italienska La Nazione enligt Golfchannel.
– Jag har varit här (i Oman) sedan i söndags och under de senaste dagarna har jag varit på gymmet flera gånger och vistats bland flera andra spelare. Jag har ätit tillsammans med dem och åkt buss med dem. Om det nu finns en smittorisk borde de väl isolera mängder av spelare och ställa in hela tävlingen?
Edoardo Molinari twittrade under torsdagsmorgonen:
”För alla som undrar, jag mår fint. Inga symptom alls, ingen feber, ingen snuva, inget fel över huvud taget... bara väldigt uttråkad och irriterad. Hoppas den här mardrömmen är över snart!”.
Efter att spelarna fått klartecken till spel uttalade sig tourchefen Keith Pelley om läget.
”Det här är en svår situation globalt, och vi kommer att fortsätta följa alla riktlinjer vi får om förebyggande åtgärder. Välmåendet hos våra spelare, vår personal och vår publik är fortfarande högsta prioritet”, säger han i ett pressmeddelande.
Många internationella idrottstävlingar har ställts in eller flyttats fram på grund av oron för coronaviruset, däribland damernas LPGA-tävlingar i Kina och Thailand och herrarnas Europatourtävling i Malaysia.
Hittills har 400 personer bekräftats smittade i Italien, med tolv dödsfall.
Gå till toppen