Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kaos i elitettan – sex lag har erbjudits plats

Premiären i elitettan i fotboll föregås av ett sällsynt kaos. Med facit i hand hade man inte behövt ha ett uppflyttningskval till serien – då alla sex lagen ändå erbjudits en plats. Sandviken nådde inte ens kval, men kan ändå flyttas upp.

Mimmi Asperot och Kungsbacka åkte ur allsvenskan i höstas. Nu har Asperot, liksom övriga spelare, lämnat Kungsbacka och klubben har hoppat av elitettan. Arkibild.Bild: Thomas Johansson / TT
När Kungsbacka i onsdags meddelade att man drar sig ur elitettan var det bara ännu ett lag som inte fick ihop sin verksamhet i damernas näst högsta serie. Före årsskiftet kastade Assi från Kalix in handduken och LB07, som precis som Kungsbacka åkte ur allsvenskan i höstas, tvingades ge upp sin elitsatsning när laget inte slogs ihop med Malmö FF.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen