Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre tonårsflickor mot en i grov misshandel – döms till ungdomsvård

I november misshandlades en 17-årig flicka grovt av två jämnåriga tjejer. Händelsen filmades av deras vän som stod bredvid. Nu döms två av dem, till ungdomsvård och ungdomstjänst för grov misshandel.

Efter att ha gått av bussen i Malmö en dag i november blev 17-åringen förföljd och överfallen av tre jämnåriga flickor. Hon blev knäad, sparkad och stampad på i ansikte och huvud. Misshandeln avbröts först när en förbipasserande ingrep.
Under misshandeln fick 17-åringen bland annat hälften av sin tand avslagen, och blåmärken i ansikte och ovanpå huvudet av sparkar och slag.
En av flickorna, som tingsrätten anser har haft den mest aktiva rollen i misshandeln, döms för grov misshandel och för ringa narkotikabrott. Hon döms till ungdomsvård.
Den andra flickan som döms för grov misshandel döms till ungdomstjänst.
Den tredje flickan som stod bredvid och filmade händelsen, döms för medhjälp till grov misshandel. Även hon döms till ungdomstjänst.
Samtliga ska tillsammans betala över 30 000 kronor i skadestånd till 17-åringen. Beloppet är något högre än vanligt vid denna typ av misshandel, med hänsyn till kränkningen som filmandet inneburit för offret.
Gå till toppen