Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inget stopp för schaktmassorna i Flyinge – politiker litar på tjänstemännen

Är ridbanebygget i Flyinge en fråga om dumpning av schaktmassor? Bryter utövaren mot försiktighetsmåtten? Tjänstemännen svarade nej på frågorna från miljönämndens ordförande. Då anser han sig inte kunna göra något. Men i debatten i fullmäktige kom fortsatt hård kritik från Miljöpartiet.

Marklovet säger att Nedeljko Bodulica själv ska kontrollera och föra journal över vilka jordmassor som läggs på platsen. Lunds kommun har tagit del av den dokumentationen vid sin tillsyn.Bild: Ingemar D Kristiansen
Entreprenören Nedeljko Bodulica har fått ett marklov som innebär möjlighet att lägga 200 000 ton schaktmassor på mark han köpt från Flyinge AB. Mitt i byn ska det byggas en hög ridled, en del av den storsatsning på nya banor som både Flyinge AB och privata aktörer bidrar till.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen