Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag rappar inte om att jag skjuter folk, för det gör jag inte. Men visst, jag har sett en del knas.”

Glorifiering av kriminalitet, eller en osminkad bild av verkligheten? Den svenska gangsterrappen har rusat upp till topplistorna – och hamnat i fokus för debatten. Filip Yifter-Svensson har träffat några unga skånska rappare. Kritiken är orättvis, menar de.

Juan ”Havana” Paez, känd från den tidiga hiphopgruppen Advance Patrol och från ”Din gata” i P3, driver en studio på Kroksbäck där han spelar in unga rappare.Bild: Peter Frennesson
Fredag eftermiddag. I en källarstudio på Lindängen håller Schadi Mahmoud, iförd t-tröja från Dsquared, Moncler-jacka och en kraftig guldkedja om halsen, på med sin nya låt "Code black". Till sin hjälp har han kompisarna Kristian Florea, själv rappare, och Ali, som bara är där som support. Bordet framför soffan är dukat med mat från Max.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen