Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: MFF-tränaren bekräftar: "Det blir en del skiften”

Dagen efter kvällen före blickade Malmö FF mot morgondagen, eller snarare söndagen.
Spelarna som inte lirade mot Wolfsburg körde ett pass på en dryg timme – på plan sju vid stadion, det vill säga den rena gräsplanen där vanligtvis IFK Malmö håller till!
Här hoppas det högt i jakten på ett av Jonas Knudsens långa inkast.Bild: Max Wiman
– Planen var riktigt fin, konstaterade tränaren Jon Dahl Tomasson efter första rena gräspasset här hemma i Malmö i år.
Det var som sagt spelarna som inte startade eller spelade längre tid mot Wolfsburg som var ute och körde. Helt väntat fanns vare sig Arnor Traustason eller Bonke Innocent på planen, vilket innebär att de båda skadade spelarna inte heller är med mot Karlskrona på söndag.
Däremot bekräftar Jon Dahl Tomasson att en del av de som tränade spelar då.
– Det kommer att bli skiften. Vi får se över hur spelarna där inne ser ut i dag och i morgon. Det handlar inte om att byta hela laget, men det kommer att bli skiften.
Ett inte alltför vågat tips är att Jonas Knudsen spelar. En stund på slutet av träningen ägnades nämligen åt uppställningar för hans långa inkast, vilka verkligen är galet långa och borde bli ett bra vapen när han får speltid och inte minst mot ett lag som Karlskrona, där det säkert kan bli en hel del både hörnor och även då inkast långt upp i banan.
Och ja – Jon Dahl Tomasson är mycket medveten om hur MFF såg ut i cupen i fjor.
– Jo, jag vet att det blev en nedgång efter Chelseamatcherna. Det ska vi undvika i år, lovade han.
Gå till toppen