Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kenth Olsson historisk när Eos hissade hans domartröja

När Eos Lund för första gången valde att hylla trotjänare med tröjhissning, var en av de tre något så ovanligt som en grå domartröja.
– Jag trodde först att de skulle hissa en spelartröja, men det var trevligt att de valde en domartröja. Har inte tänkt i de banorna, men har nog aldrig hört att det hänt i svensk idrott tidigare, säger Kenth Olsson.

Domaren Kenth Olssons domartröja hissades mellan spelarlegendarerna Maria "Bille"Svennonius och Peter Kozaks matchtröjor.Bild: Senad Honic
Som väldigt ung började Kenth Olsson spela basket i Eos, när sporten också var ny i Sverige. Men han började också döma och gick hela vägen till att bli elit- och internationell domare. På meritlistan finns bland annat ett tiotal SM-finaler, men också ett OS-kval i Frankrike som en av topparna bland en lång rad internationella uppdrag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen