Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bilist körde in i demonstrerande folkmassa

En man greps på lördagen efter att ha kört bil genom en demonstrerande grupp människor i centrala Malmö. Ingen skadades, men mannen greps direkt på plats.

Klimataktivister hindrade biltrafik i centrala Malmö – då körde en bilist rakt mot folkmassan.Bild: Läsarbild: David Wiles
En man i 50-årsåldern greps efter att med sin bil ha kört genom en grupp demonstranter i centrala Malmö på lördagseftermiddagen.
– Han försökte köra genom tåget av demonstranter och har med sin bil rört vid någon av dem. Han är nu frihetsberövad, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.
Demonstrationen ägde rum vid Davidshallsbron och arrangerades av den klimataktivistiska gruppen Extinction Rebellion. Ett 40-tal personer deltog enligt polisen i demonstrationen genom att hindra biltrafiken förbi platsen.
– En bil körde fram dit vi stod med banderoller och fortsatte sedan att köra. Alla fick hoppa undan. Vi hann ta oss ur vägen, men det var väldigt nära. Det var väldigt läskigt, säger David Wiles, presstalesperson för Extinction Rebellion Skåne.
Mannen greps omgående av polis som redan var på plats.
– En polis var här och sprang över och tog mannen ur sin bil. Han blev gripen och en polisbil körde iväg honom, säger David Wiles.
Syftet med demonstrationen var att skapa uppmärksamhet för klimatförändringarna och gruppen ordnar liknande trafikblockader varje månad, enligt David Wiles.
– Vi vill att makthavare ska agera på något som är en väldigt tydlig kris. Det är alltid några som blir lite arga på oss, men det här är nog det värsta jag varit med om, säger David Wiles.
Händelsen inträffade vid 14-tiden på lördagen. Mannen är nu misstänkt för framkallande av fara för annan. Eftersom demonstrationen inte hade tillstånd har polisen också upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen.
Gå till toppen