Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NGBG vill se ett konstmuseum i Malmös kulturella hjärta

Ett konstmuseum på Rosengård skulle kunna få området att blomstra, säger föreningen NGBG som arrangerar den årliga festivalen med samma namn. Nu planerar de att starta Nighshift som ska få gatan att leva 24 timmar om dygnet och få bilverkstäder att dela utrymme med kulturscener.

"Vi tycker att det vore vettigt att sprida ut kulturella insatser över staden. För Malmö stad borde i första hand tänka på Malmöborna och inte på turisterna", säger Iain Dace på NGBG.Bild: Lars Brundin
”Genom att skapa en publik mötesplats i de mer perifera delarna av staden kan intresset för området öka hos Malmöborna och tröskeln för att ta sig dit sänkas. Det perifera läget kan dock påverka storleken av det dagliga flöde som passerar och endast exponera platsen för en mindre andel av Malmös befolkning.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen