Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös tvåstjärniga Michelinkock startar hemmarestaurang i Svedala

Han är första skånska kocken med två stjärnor i Michelinguiden. Och även om Mats Vollmer är på jakt efter den tredje stjärnan är det nu en hemma-restaurang som han och frun Karin Chudzinska Vollmer är mest entusiastiska över. I vår öppnar Vollmerska gården i Svedala med avslappnad stämning, egenodlade grönsaker och sporadiska öppettider.

”Vollmerska gården ska grunda sig på samma matfilosofi som på Vollmers. Den kan jag inte ändra. Men medan vi där behöver en kontinuitet i menyn kan vi här ha en halt annan typ av kreativitet. Karin har sagt att jag väl kan göra en bakad potatis som en rätt och genast går man igång och börjar tänka på mer avslappnade rätter”, säger Mats Vollmer.Bild: Peter Frennesson
På Tegelgårdsgatan på Gamla Väster i Malmö har Mats Vollmer byggt upp Skånes första tvåstjärniga restaurang, Vollmers. 25 minuter därifrån med bil finns en liten gård i utkanten av Svedala. På den 8700 kvadratmeter stora tomten hittar man ett hus byggt i slutet av 1800-talet. På ena husfasaden hänger en ny handgjord skylt: ”Vollmerska gården”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen