Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

20 år sedan it-bubblan sprack: ”Vi tog täten i paradigmskiftet”

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Men grundaren Jonas Birgersson rycker på axlarna åt alla aktiemiljarder i Lundabolaget Framfab som gick om intet i börskraschen för 20 år sedan. Han lyfter hellre fram tekniken från 90-talets it-boom som banade väg för dagens superentreprenörer.

Jonas Birgersson är stolt över den teknikutveckling som hans forna bolag Framfab och Bredbandsbolaget svarade för.Bild: Emil Langvad
Idag är det 20 år sedan Stockholmsbörsen nådde sitt högsta värde under it-boomen. Därefter följde en brant börsnedgång med drygt 70 procent fram till oktober 2002. Indexraset föregicks av flera års ohämmad marknadstro på unga internetföretag som värderades till miljardbelopp, men när bubblan sprack tynade många bolag bort nästan lika snabbt som de uppstått.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen