Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Bygg hyresrätter istället för galoppbana

Politikerna i Svedala har bestämt att det ska byggas galoppbana och fler villor i Bara. Miljöpartiet vill hellre att det byggs fler kommunala hyresrätter. Att kommunen ska byta värdefull jordbruksmark mot en soptipp tycker vi är fel.
På den mark som galoppbanan ska byggas avråder länsstyrelsen till mänsklig aktivitet. Annars hade den angränsande golfbanan kunnat köpa marken. För att den ska kunna användas måste de schaktmassor som deponerats där fraktas bort. Vi pratar tiotals miljoner kronor i kostnader. Tanken är att bolaget som äger marken idag ska betala. Men vad händer om detta dotterbolag till Peab, som varje år sen 2015 gått med förlust, går i konkurs? Jo, då faller denna kostnad på Svedalas skattebetalare. Är det bara MP som är oroliga?
På den värdefulla mark som kommunen byter bort ska Peab bygga villor. Mer villamattor och mindre jordbruksmark. Mer byggtrafik för de boende i Bara. Som lär bli fler, vilket gör att trycket på service och skolor ökar. Partier som förr var emot villamattor är nu tysta. Är det bara MP som är oroliga?
En galoppbana ska byggas på en sanerad soptipp. Tyvärr händer det att gifter läcker ut även sedan mark sanerats; vad säger ägarna om att deras högt värderade hästar ska springa där? Är det bara MP som är oroliga?
Det finns de som gillar att spela på hästsport. Det må så vara, men gör det inte med skattebetalarnas pengar.
Det är inte roligt att bråkig vara, men det är otroligt tråkigt att vara orolig för Bara.
Miljöpartiet Svedala
Gå till toppen