Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Widerbergs lokaler får ny hyresgäst

I början av maj flyttar en ny livsmedelsrelaterad verksamhet in i lokaler som stått tomma sedan 2018.

I februari 2018 begärdes den anrika köttbutiken på Sankt Petri Kyrkogata i konkurs för andra gången inom ett år.Bild: Ingemar D Kristiansen
I mars 2018 gick alla inventarier från Widerbergs klassiska köttaffär under klubban, från kölappsautomat och köttkrokar till kaffekokare och julpynt. Sedan dess har butikslokalen på Sankt Petri Kyrkogata stått tom.
Men i början av maj flyttar en ny hyresgäst in. Kontraktet skrevs under för en vecka sedan, berättar Camilla Andersson, ordförande i bostadsrättsföreningen Pumpan som är hyresvärd.
– Det har varit tomt i ungefär två år, men vi har tittat på detta hela tiden i föreningen. Vi har kommit fram till att vi vill hyra ut, för annars måste vi höja avgiften för medlemmarna.
Vilka kriterier har ni haft när ni har letat efter ny hyresgäst?
– Vi är en liten förening, och vi har ju boende rakt ovanpå. Vi har tittat på alla möjliga alternativ, men det måste ju vara något som passar in i vårt hus, och det här ställer sig alla bakom.
Vad är det för hyresgäst ni har hittat?
– Vi vill gärna bygga vidare på Widerbergs tradition och vi vill ha långsiktighet. Vi tror att den här hyresgästen blir ett lyft för huset och vi har tecknat ett långt kontrakt. Vi tror på deras koncept, annars hade vi inte gjort det.
Widerbergs tradition, innebär det att det blir något som har livsmedel eller kött att göra?
– Ja, det blir det ju. Men vi har lovat att inte avslöja vad det är, det får hyresgästen själv göra. Men vi är glada för den gäst vi har fått och det känns bra för alla.
Skånska Dagbladet var först med nyheten om att bostadsrättsföreningen har hittat en ny hyresgäst.
Fakta

Widerbergs

Widerbergs var en av Lunds klassiska och genom åren mest populära butiker, inte minst känd för sin knakeförsäljning och sina baguetter, Widerbergare, en smörgåsmodell som skapades 1992 och blev en magnet för speciellt studenter.

Affären har funnits på Sankt Petri kyrkogata sedan 1964 då Carl-Erik Widerberg tog över och döpte om Holmgrens butik på adressen.

1999 till 2014 drevs affären av dottern i familjen, Marion Widerberg. Sommaren 2014 övertogs butiken av en ny ägare som drev den till maj 2017, då den gick i konkurs.

Efter konkursen tog ytterligare en ny ägare över den anrika köttbutiken, men i februari 2018 gick butiken i konkurs igen, och sedan dess har lokalerna stått oanvända.

Läs också Nu går Widerbergs under köttklubban
Inredningen i fikarummet såldes på auktion efter konkursen 2018.Bild: Ingemar D Kristiansen
Även bilden i skyltfönstret såldes på auktion. Bilden togs av en fotograf från Hagbloms foto. Längst fram med sågen står Carl-Eric Widerberg, bakom honom styckmästare Ingvar (Joe) Persson.Bild: Ingemar D Kristiansen
Gå till toppen