Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Unga prisas för kultur- och idrottsengagemang

Fyra unga Svedalabor uppmärksammas av kommunen och får 10 000 kronor för sitt engagemang.

Pristagaren Caroline Ellingsen (till höger) i rollen som Greta Mohlin i musikalkomedin Viva la Greta som har premiär i helgen på Kulturhuset Flamman. Här med Lucas Gullerdal.Bild: Tobias Annerfeldt
Mottagare av årets kulturpris är Caroline Ellingsen. Hon är sedan många år aktiv i teatergruppen Sveamatea och även körmedlem i Svedala församling. Lördagen den 7 mars är det premiär för Viva la Greta, en musikalkomedi med 70-tals tema. Där spelar Ellingsen primadonnan Greta Mohlin i den för Fredriksdalsteatern specialskrivna farsen som hade premiär första gången 2011.
Albin Valastig från Svedala är mottagare av årets kulturstipendium. Han går sitt andra år på musikhögskolan i Malmö där han läser en musikerkandidat i slagverk.
Priserna delas ut av kultur- och fritidsnämnden och prissumman inom varje kategori är 10 000 kronor. Nämnden delar också ut priser och stipendium till idrottare.
Årets idrottspris tilldelas 13-årige Quincy Kliba som tränar taekwondo i Örestad Baekdusan taekwondo-klubb. I fjor blev han dubbel nordisk mästare samt tog silver i SM. Han har sedan tidigare tre SM-guld.
18-åriga Ellen Lysgren får utmärkelsen Årets ledare för barn och unga. Sedan 12-årsåldern har hon varit ledare inom Svedala GIF (Svedala Gymnastik- och Idrottsförening).
Priserna delar Svedala kommun ut i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.
Gå till toppen