Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fem nya skånska coronafall

Ytterligare fem skåningar har smittats av coronavirus, meddelar Region Skåne. Alla har de varit i riskområden. Ingen är allvarligt sjuk.

Totalt har Region Skåne konstaterat 22 fall av covid-19 under den pågående utbredningen av coronaviruset. Cirka 100 provtagningar och provanalyser görs per dygn, för närvarande.
De fem nya fall som nu konstaterats kan alla knytas till miljöer där det redan finns kända covid-19 fall, enligt ett pressmeddelande från Region Skåne.
– Det handlar antingen om att man har nära anhöriga med konstaterad covid-19 eller att man befunnit sig i ett slutet resesällskap eller liknande där någon varit smittad och sjuk, säger Eva Gustavsson, biträdande smittskyddsläkare Smittskydd Skåne.
Samtliga fall smittspåras av regionen för att undvika vidare smittspridning, utförs av Smittskydd Skåne i samtliga fall.
Region Skåne lämnar inga detaljerade uppgifter om patienterna med hänvisning till patientsekretess.
Följande rekommendation lämnas: ”Om man har sjukdomssymtom och har vistats i ett riskområde eller har varit i närheten av någon med covid 19-smitta ska man stanna hemma och ringa telefonnummer 1177. För att få lämna prov krävs en bokad tid. Utanför infektionsklinikerna i Lund och Malmö har särskilda tält satts upp för sådan provtagning.”
Gå till toppen