Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawksbacken avstängd tre matcher efter otäck smäll

Adam Ollas Mattsson stängs av tre matcher för smällen på Växjös Brendan Shinnimin i lördags.
Det innebär att Malmö Redhawks back missar de två avslutande omgångarna av grundserien och den första åttondelsfinalen.

Växjös Brendan Shinnimin får vård efter skadan.Bild: PETTER ARVIDSON
Redhawks vann matchen med 5–4, men Adam Ollas Mattsson fick matchstraff efter att ha tacklat Shinnimin bakifrån in mot sargen.
Brendan Shinnimin blev träffad i ryggen och han fick föras ut på bår till en väntande ambulans.
Här är disciplinnämndens beslut:
”Då det återstår 1.45 av period två åker Växjös Brendan Shinnimin och Malmös Adam Ollas Mattsson mot långsargen. Ollas Mattsson släpper fram Shinnimin. Ollas Mattsson sätter först klubban i ryggslutet på Shinnimin och trycker nedåt för att sedan trycka till Shinnimin i ryggen. Shinnimin faller handlöst in i sargen utan att kunna försvara sig och blir skadad. Då tacklingen med klubban sker i ryggen på Shinnimin som kastas in i sargen på ett våldsamt sätt så är checking from behind en alternativ bestraffning.
Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Adam Ollas Mattsson för checking from behind.
Nyckelfaktorer: Det är fråga om en tackling bakifrån nära sarg, som sker med klubban och som sätts in högt upp i ryggen på motspelaren. Stor skaderisk.”
Gå till toppen