Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hela Italien sätts i viruskarantän

Hela Italien ska omfattas av de karantänsbestämmelser som delar av landet redan lyder under. – Stanna hemma, säger premiärminister Giuseppe Conte. Det drastiska beslutet fattas sedan ytterligare nästan 100 nya virusdödsfall registrerats det senaste dygnet.

Resande på centralstationen i Milano kontrolleras av militär.Bild: Antonio Calanni/AP/TT
Offentliga sammankomster förbjuds i Italien och samtliga skolor hålls stängda. Rörelsefriheten begränsas kraftigt i hela Italien från och med tisdagen med anledning av virusutbrottet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Resor bör endast ske till och från arbetet samt vid nödlägen, meddelar Giuseppe Conte vid en presskonferens i Rom.
– Vi måste ändra vårt beteende nu, vi måste offra någonting för Italiens bästa. Vi måste göra de omedelbart, och vi kommer endast att lyckas om vi gemensamt arbetar för att anpassa oss till de här striktare förhållandena, säger Conte vid pressträffen enligt italienska nyhetsbyrån Ansa.
Antalet smittade i coronaviruset har ökat med omkring 25 procent i Italien sedan i söndags.
Italien är med drygt 9 170 konstaterade fall av smittan det näst värst drabbade landet i världen sett till antalet smittade och döda. På måndagen hade 463 personer konstaterats avlidna i virussjukdomen covid-19 – en ökning med 97 dödsfall sedan i söndags, meddelar institutet för civilskydd.
Drygt 720 personer av dem som smittats sedan utbrottet har konstaterats vara smittfria.
I helgen beslutades att regionen Lombardiet och 14 av landets provinser sätts i karantän på grund av smittan. De nya reglerna, som nu omfattar hela landet, gäller fram till den 3 april.
Omkring 60 miljoner människor bor i Italien.
Det nya coronaviruset, sars-cov-2, upptäcktes i staden Wuhan i Kina i december.
Gå till toppen