Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter bara nio månader – klubbchefen lämnar FC Rosengård

Jenny Ahlqvist de Souza har sagt upp sig. Klubbchefen slutar i FC Rosengård.
– Av familjemässiga skäl väljer jag att kliva av, säger hon.

Jenny Ahlqvist de Souza tillträdde som klubbchef för FC Rosengård i juni 2019. Nu slutar hon.Bild: Bildbyrån
Hon tillträdde posten förra sommaren. Knappt nio månader senare lämnar Jenny Ahlqvist de Souza sin post som klubbchef. På egen begäran, enligt FC Rosengård.
– Vi tackar Jenny för ett gott samarbete och respekterar hennes beslut. Vi önskar henne varmt lycka till med framtida uppdrag, säger Håkan Wifvesson, ordförande i FC Rosengård, till klubbens hemsida.
Jenny Ahlqvist de Souza:
– Det har varit fantastiskt att få vara klubbchef för FC Rosengård. Höjdpunkten var att få vara med och vinna tillbaks SM-guldet till klubben. Rollen som klubbchef har varit väldigt intensiv och spännande men av familjemässiga skäl väljer jag att kliva av.
Jenny Ahlqvist de Souza kommer att fortsätta sitt jobb under uppsägningstiden. Enligt FC Rosengård kommer avhoppet inte påverka klubbens allsvenska förberedelser.
– Vi är väl organiserade inför säsongsupptakten i våra olika serier. Och vår mycket omfattande sociala verksamhet fortsätter leverera. Så även om arbetet med ny klubbchef redan är inlett har vi tid att hitta rätt profil, säger Håkan Wifvesson.
FC Rosengård drar igång damallsvenskan med bortamatch mot Umeå den 4 april.
Gå till toppen