Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-podden 208: Christiansen, AIK och medietystnad

Lyssna på avsnitt 208 av MFF-podden här!

Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog är tillbaka i studion för att prata Svenska cupen. Malmö FF:s avslutande gruppspelsmatch mot AFC (seger 3–0) avhandlas, liksom den kommande kvartsfinalen mot AIK.
För- och nackdelarna med Anders Christiansens nya ”nummer 10-position” diskuteras, vilket ger upphov till fler frågor om MFF:s anfallsspel:
Hur ska MFF få ut mer av nummer 9-rollen? Är en ny anfallare en lösning, eller är det systemet som inte fungerar? Ska man testa andra spelare i de offensiva rollerna? Är friheten för stor?
Lindstrand har tittat på AIK 2020 och berättar vad det är för typ av motstånd som väntar MFF i cupen på söndag.
Wiman rekapitulerar det ovanligt omständliga årsmötet och riktningsförändringen i föreningsdemokratin innan podden kommer in på en infekterad och animerad diskussion om Malmö FF:s – och flera andra svenska klubbars – nya policy att dela med sig av så lite information som möjligt till media, och därmed de konsumenter som vill följa laget, i alla lägen.
Är MFF och allsvenskan inne på en farlig väg?
MFF-podden finns bland annat på Spotify, Soundcloud, Podcaster och Acast. Det går också bra att klicka sig till Itunes och lyssna. Annars går det alldeles utmärkt att lyssna i spelaren ovan.
Tidigare avsnitt av MFF-podden finns samlade här.
Gå till toppen