Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks förlorade tungt: ”Det var en sån dag”

Malmö Redhawks föll med 0–3 mot Frölunda. Malmö hamnade därmed på nionde plats i SHL-tabellen och får börja borta i åttondelsfinalspelet på lördag.
– Vi måste göra mål på våra chanser, tyckte Redhawks lagkapten Fredrik Händemark.

Christoffer Forsberg, Johan Olofsson och målvakten Lars Volden depparBild: PETTER ARVIDSON
Det var framför allt i power play som Redhawks hade dålig skärpa. Hela fjorton minuter som inte kunde utnyttjas.
– Tycker ändå vi skapar en del, och vi har lägen. Det blev en sån match, sa en uppgiven Händemark.
Malmötränaren Peter Andersson höll med.
– Powerplay måste bli effektivare. I spel fem mot fem är det jämnt.
Effektiviteten är något att hitta inför den intensiva fortsättningen. Nu är det match varannan dag under en period.
Lars Volden vaktade hemmamålet. Förstemålvakten Oscar Alsenfelt avbröt måndagens träning och fanns inte i uppställningen. Volden backades upp av Viktor Kokman som lånats in från Vita Hästen.
– Volden var bra. Det var en match med två bra målvakter, sa Peter Andersson.
Max Görtz gjorde en överraskande comeback. Adam Ollas Mattsson var avstängd. Lars Bryggman, Emil Sylvegård och Matias Myttynen hade däremot inte hunnit bli spelklara.
Starka och tunga namn – inte minst Bryggman och Sylvegård – som saknades även om Redhawks startade matchen ganska optimistiskt.
– Det finns saker som är bra som vi kan ta med oss. Men det blir en kamp mot klockan att få tillbaka spelare så snabbt, menade Redhawkstränaren.
Med två minuter kvar att spela av första perioden gjorde emellertid Frölunda 0–1 genom Johan Sundström, detta först efter videogranskning.
Andra perioden blev mållös även om Redhawks skapade en hel del men inte fick in pucken bakom Niklas Rubin.
0–2 kom dryga minuten in i tredje perioden, målet inskjutet av Simon Hjalmarsson. Och innan perioden var slut satt även 0–3 bakom Lars Volden i Malmömålet inslaget av Joel Lundqvist.
Nu är det derby kvar mot Rögle i Ängelholm på torsdag innan grundspelet är slut och åttondelsfinalerna tar vid.
Hur SHL-spelet fortsätter är svårt att sia om. Lika oklart är fortsättning med publik eller inte. Det händer mycket och snabbt med beslut kring coronaviruset.
– Det är mycket om för tillfället. Men det är klart inramningen är otroligt viktig. Vi följer utvecklingen som alla andra, konstaterade rutinerade Joel Lundqvist.
Frölundas chans att nå den viktiga sjätteplatsen försvann i och med att Djurgården även vann på tisdagen.
– Skönt ändå att vinna, det är därför man håller på. Vi behövde den här trepoängaren. Inte helt perfekt, men vi gjorde en hel del bra grejer.
Malmö igen?
– Det är så jämnt i år, Malmö har sina styrkor och svagheter. Det blir en utmaning oavsett om vi får åka till Malmö eller Växjö, det spelar ingen roll.
Efter utflykter till Ängelholm och troligtvis Örebro på lördag – kan bli Göteborg också – återvänder Redhawks till Malmö på måndag.
– Just nu är det Örebro. Det blir som det blir. Vi måste börja vinna matcher, sa kapten Händemark.
Gå till toppen