Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man död efter skjutningen på Holma – en misstänkt gripen

En man i 25-årsåldern har skjutits till döds på Snödroppsgatan i Malmö sent på tisdagseftermiddagen. Strax innan klockan 20 greps en misstänkt gärningsman i en lägenhet på Möllan. Han är anhållen misstänkt för mord. Ytterligare en misstänkt person eftersöks av polisen.

Den gripne, en man i 20-årsåldern, förs iväg av polis vid 20-tiden.Bild: Patrick Persson
Vid 17.19 skickades polisen till Snödroppsgatan på Holma efter larm om skottlossning. Flera uppringare larmade polisen efter att ha hört kraftiga smällar.
– Jag hörde en kraftig smäll, trots att mina fönster är stängda. Jag såg en ung kille som var skjuten och de tog in honom i en privat bil och körde iväg, säger ett vittne som bor i närheten till Sydsvenskan.
– Den skjutne är avliden, han konstaterades död på sjukhuset, säger Per Svensson, yttre befäl på polisen.
Enligt Per Svensson har polisen gjort flera husrannsakningar under kvällen och tillslaget på Möllan där en man greps var en av dem.
Den gripne mannen, som är i 20-årsåldern, anhölls under natten och är skäligen misstänkt för mord.
Enligt Per Svensson letar polisen utöver den gripne efter ytterligare en misstänkt gärningsman. Det finns ”jättemånga vittnen” som har sett delar av förloppet. De misstänkta ska ha flytt från platsen till fots och polisen vill komma i kontakt med fler vittnen som kan ha gjort iakttagelser.
– Även små detaljer kan vara av stort värde. Det är en intensiv jakt som pågår nu, säger Per Svensson, vid 21-tiden.
Ni gjorde ett gripande väldigt snabbt, vad beror det på?
– Det finns helt enkelt vittnen som har lämnat uppgifter.
Per Svensson, yttre befäl på polisen.Bild: Patrick Persson
Skottlossningen skedde utomhus, troligtvis i den norra änden av Holma torg där polisen bland annat rest upp någon form av mindre tält över en fyndplats utanför en frisörsalong. Polisen har spärrat av ett större område i anslutning till torget och Snödroppsgatan och tekniker arbetade där fortfarande sent på kvällen.
Strax innan klockan 20 slog flera polispatruller och insatsstyrkan till mot adressen på Möllan där mannen i 20-årsåldern greps. Enligt uppgifter till Sydsvenskan så ska ett vapen som tros ha använts vid mordet också ha påträffats på platsen.
En boende på Nikolaigatan såg gripandet.
– Jag och min son var på väg ut för att handla. Då kom två poliser och sedan den här killen. Poliserna frågade vad han hette och när han sa sitt namn så drog de ner honom på marken, säger vittnet.
Mannen greps i anslutning till en port och en stund senare när vittnet kom tillbaka var polisen kvar och på marken låg ett hagelgevär.
– Jag såg inte om killen hade vapnet på sig när han greps, men jag antar att måste ha haft det innanför jackan. Han hade en lite längre dunjacka på sig.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska skjutningen ha föregåtts av någon form av bråk på Holma torg där ett antal personer befann sig.
Polisen genomförde under kvällen dörrknackning på Holma.
Direkt efter skjutningen skickades en stor mängd polisresurser till akuten på Sus dit den skadade hade förts i en privatbil. En avspärrning upprättades vid entrén till akuten och bilen togs senare i beslag för teknisk undersökning.
Vet du mer? Tipsa oss på 040-71234 eller 71234@sydsvenskan.se
Polisavspärrningar på akuten efter skjutningen vid Snödroppsgatan. Mannen ska enligt uppgifter till Sydsvenskan ha förts till sjukhuset i en privatbil.Bild: Patrick Persson
Polisens avspärrningar på Snödroppsgatan.Bild: Patrick Persson
polisens tekniker på plats på Snödroppsgatan.Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen