Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ullmark tillbaka – straffhjälte direkt

Linus Ullmark gjorde efterlängtad comeback och blev matchhjälte i straffdramat mellan Buffalo och Washington. Den svenske målvakten släppte bara in en av sju straffar, och ledde därmed sitt lag till seger.
– Han klev in i dag och stod för en enastående prestation, säger tränare Ralph Krueger.

Linus Ullmark räddar ett skott i andra perioden.Bild: Jeffrey T. Barnes/AP/TT
TJ Oshie, Ilja Kovaltjuk, Nicklas Bäckström, Alexander Ovetjkin, Jevgenij Kuznetsov, Jakub Vrana och Richard Panik.
Washington skickade fram sina bästa i den avgörande straffläggningen mot Buffalos Linus Ullmark, som var tillbaka på isen igen efter skadan han ådrog sig i slutet av januari.
Bara Kuznetsov lyckades få in pucken mot den svenska stjärnmålvakten. Och det visar sig att Ullmark har funderat en del på straffläggningar.
– Förra året tittade jag på hur Hutts (Carter Hutton) gör. Han håller sig lugn och koncentrerar sig på vad vi ska göra. Jag tog det till mig. När vi har straffläggning tittar jag ner och bryr mig bara om mig själv, säger Ullmark till MSG efter matchen.
Ullmark var så koncentrerad på sitt att han missade när landsmannen Rasmus Dahlin satte sin första NHL-straff, en skönhet som innehöll en skottfint innan pucken placerades mellan benen på Braden Holtby. Buffalos avgörande straffskytt blev Dominik Kahun, innan Ullmark räddade Paniks försök.
Ullmark verkade rätt nöjd med sin insats, och utsågs till en av matchens bästa spelare med 33 räddningar på 35 skott.
– Du vet inte hur det går i den första matchen (efter en skada), det är bättre att få det överstökat, och som tur var så slutade det väl, säger Ullmark till MSG.
Ullmark höll tätt i de två första perioderna, då Buffalo lyckades skapa sig en 2–0-ledning via Victor Olofsson och Jack Eichel. Rasmus Dahlin noterades för assist till båda målen, och till första målet fick även Marcus Johansson en.
Först tre minuter in i tredje bröts Ullmarks nolla, när Alexander Ovetjkin sköt in sin 48:e för säsongen.
– Det gäller att vara tålmodig, stå på fötterna så länge som möjligt. Han fick mig en gång, men jag tror att jag fick honom tre gånger, säger Ullmark om hur det är att möta ligans bästa målskytt.
Dmitrij Orlov lyckades sedan kvittera och ta matchen till en mållös förlängning.
Gå till toppen