Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF cupspelar utan publik - så gör övriga Malmöklubbar

MFF kommer att spela söndagens cupmatch mot AIK utan publik. Redan tidigt på onsdagen stoppade MFF biljettförsäljningen till matchen.

– Alla som har köpt biljett till matchen kommer i detta enskilda fall i Svenska cupen att få den automatiskt återbetalad. Biljettköpare behöver alltså inte begära återbetalning utan det sker per automatik, skriver MFF på sin hemsida.
Matchen på Stadion är fortfarande öppen för media för att skapa bästa möjliga förutsättningar för en bred rapportering. Malmö FF–AIK spelas på söndag 15 mars klockan 16 och sänds i C More som ursprungligt tänkt.
– Det enda vi kan säga i nuläget är att det inte blir någon biljettförsäljning. En del funktionärer och andra personer måste finnas på plats för att matchen ska kunna genomföras, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.
Hur det ska bli med den allsvenska starten och en eventuell flytt av den är det ännu inget beslutat kring. Mycket talar för att den allsvenska starten skjuts upp. Att spela för många omgångar utan publikinkomst kan vara ett stort ekonomiskt risktagande
– Det kommer att diskuteras flitigt de närmaste dagarna. Nu har vi närmast cupkvarten och det kan ju bli en semifinal ytterligare en vecka fram i tiden. Ekonomiskt är det inget som påverkar än så länge. Allt hänger på hur lång tid vi måste spela utan publik, säger han.
Torsdagens planerade biljettsläpp till den allsvenska hemmapremiären mot Häcken den 12 april skjuts upp tills vidare.
Cupkvartsfinalerna Häcken–Elfsborg, Mjällby–Falkenberg (båda lördag), Hammarby–IFK Göteborg och Malmö FF–AIK (båda söndag) kommer samtliga att spelas utan publik, meddelar Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
Det blir tomma läktare även i herrlandslagets landskamp mot Ryssland på Friends arena den 28 mars.
Övriga elitlag i Malmö planerar vidare för spel de närmaste dagarna.
FC Rosengård förbereder för match på lördag då laget möter Halmia borta i Svenska cupens gruppspel.
– Om det blir inför publik eller inte vet vi inte. Men cupmatchen spelas, säger tränaren Jonas Eidevall.
HK Malmö kan säkra sin serieseger i Handbollsligan hemma mot Hallby på torsdagen. Matchen blir av och klubben planerar att släppa in en del åskådare, dock inte fler än 500. Företrädesvis handlar det om årskort och sponsorer.
– De med årskort eller sponsorkort har förtur i insläppet mellan 17.45 och 18.15. Därefter – om det finns kapacitet kvar – så är det först till kvarn att köpa biljett med begränsningen att vi bara släpper in 500 åskådare, säger Jörgen Rasmusson, ordförande i HK Malmö.
SHL-derbyt mellan Rögle och Redhawks genomförs på torsdagskvällen utan publik.
SHL:s ledning satt i krismöte med sina klubbar för beslut om det kommande SM-slutspelet som enligt planerna ska starta på lördag, på bortaplan för Redhawks del.
Den sista grundserieomgången spelas på torsdagen och avgör vilket av lagen Frölunda och Örebro som Redhawks ska ställas mot i en åttondelsfinal.
Gå till toppen