Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL-matcher kan komma att spelas utan publik

NHL-laget San Jose kan bli utan hemmapublik på grund av coronaviruset. Arkivbild.Bild: Tony Avelar/AP/TT
NHL-laget San Jose säger att man månaden ut kommer att följa ett lokalt förbud mot offentliga sammankomster med mer än tusen personer, rapporterar nhl.com.
Santa Clara County i Kalifornien, där San Joses hemmaarena ligger, införde förbudet i måndags och det gäller mars månad ut.
San Jose har tre hemmamöten planerade i mars – mot Monteral den 19, mot Boston den 21 och mot Arizona den 29.
”Vi kommer att följa riktlinjerna”, heter det i ett uttalande från laget. Däremot har det inte lämnats besked om hur hemmamatcherna ska genomföras utan man säger bara att man ”arbetar för att ta fram en lämplig handlingsplan”.
Tidigare i veckan meddelande den amerikanska ishockeyligan NHL, liksom ligorna för basket (NBA), baseboll (MLB) och fotboll (MLS), att lagens omklädningsrum bara kommer att vara tillgängliga för spelare och lagens anställda. Journalister, som tidigare har kunna intervjua spelare i omklädningsrummen, hänvisas framöver till presskonferenser i andra lokaler.
Gå till toppen