Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tips på mousserande viner som matchar maten

Det är verkligen inte bara till buffé och lätta sallader som mousserande vin passar bra. Med rätt val av vin sitter det lika snyggt till sommarens grillklassiker, som till desserter. Andreas Grube ger dig ett par tumregler.

champagne omslag zickzack jan 2010Bild: Malin Palm
Egentligen finns det väl inga dåliga tillfällen för ett glas bubbel? Under förfixet, till maten, eller som eftersläckare medan solen sjunker ner i havet i den ljumma kvällen. Magiskt! Men alternativen – både vad gäller stilar och pris – är många, så hur ska man tänka för att få till den perfekta kombinationen?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen