Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgifter: EM kan skjutas upp – till 2021

Coronaviruset har stoppat flera idrottsevenemang i Europa – och fler riskerar få ställas in eller skjutas upp.
Nu har Uefa tagit fram tre scenarier för sommarens EM i fotboll, skriver tyska Bild på onsdagen.

Portugals Cristiano Ronaldo lyfter EM-bucklan sommaren 2016. Frågan är om det blir något mästerskap 2020.Bild: KAI PFAFFENBACH
Italien har skjutit upp allt spel i Serie A till åtminstone den 3 april. Även den schweiziska ligan har ställt in. Och runt om i Europa väljer allt flera lag att spela matcher inför tomma läktare för att minska smittorisken.
Med endast tre månader kvar till EM finns förstås farhågor om att sommarens fotbollsfest är i fara.
Enligt tyska Bild har Uefa tagit fram en handlingsplan där tre scenarion finns att ta ställning till om läget kring coronaviruset inte förbättras.
Scenario 1: EM äger rum som planerat, men inför helt tomma läktare. Detta scenario ska dock flera nationella förbund motsatt sig, då coronapausade säsonger riskerar att inte hinna spelas färdigt innan EM drar igång.
Scenario 2: EM spelas som planerat inför publik, men flyttas till länder där coronaspridningen inte varit så omfattande. Bild exemplifierar med att Roms matcher kan flyttas till Dublin. Men även i detta scenario blir det problem då ligorna ska hinna spela klart.
Scenario 3: EM skjuts upp och spelar klart först sommaren 2021. Detta alternativ har även Tuttosport rapporterat om.
Bilds uppgifter står i motstrid till Uefas uttalanden till nyhetsbyrån AP under tisdagen. Uefa kallade uppgifterna om att nationella förbund bett om att skjuta upp EM till 2021 för ”totalt osanna”.
Samtidigt skriver spanska tidningen Cadena Ser, enligt Fotbollskanalen, att Uefa visst planerar att flytta EM till nästa år. Ett beslut är att vänta inom de närmsta dagarna.
Gå till toppen