Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF skriver kontrakt med backtalangen: ”Ett föredöme”

Malmö FF har knutit upp 18-årige försvararen Linus Borgström på ett lärlingskontrakt.
– Med sin inställning är han ett föredöme för alla våra andra unga spelare., säger sportchefen Daniel Andersson till klubbens sajt.

Linus Borgström har skrivit på ett lärlingskontrakt med MFF till och med 2021.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Linus Borgström fick hastigt göra A-lagsdebut i januari mot IFK Malmö. Han fick därefter åka med på träningslägret till Marbella.
Nu belönas han med ett lärlingskontrakt över denna och nästa säsong.
– Linus har tränat kontinuerligt med A-truppen under året och visat att han tar steg i sin utveckling hela tiden. Han jobbar hårt och gör hela tiden sitt yttersta i varje moment för att bli så bra som möjligt, säger Daniel Andersson.
I MFF har Linus Borgström mest använts som högerback. Man han kan även användas centralt.
– Som spelare är han bollskicklig, löpstark och snabb. En bra karaktär för att spela högerback, men han kan också användas som mittback, säger Daniel Andersson.
Linus Borgsötrm kom till MFF från BK Höllviken som 13-åring. Moderklubben är Västra Ingelstad.
– Det är det här jag har kämpat för ända sedan jag kom hit. Jag tycker att jag har gjort det bra under en längre tid och visat på träningarna att jag håller på den här nivån, säger han till MFF:s sajt.
Gå till toppen