Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks ställer in träningar för alla ungdomslag

På onsdagen spelade Malmö Redhawks A-lag ett Skånederby mot Rögle inför tomma läktare. Precis innan nedsläpp beslutade klubben att ställa in all träning för klubbens alla ungdomslag från U16 och neråt.

I Rosengårds ishall tränar och spelar Malmö Redhawks ungdomslag.Bild: DANIEL NILSSON
Svenska ishockeyförbundet beslutade på torsdagen att alla ungdomsturneringar runt om i landet ska ställas in.
Efter det beskedet valde alltså Malmö Redhawks att ställa in all träning för sina ungdomslag.
”Huvudsakligt syfte med eventuella åtgärder är att skydda våra spelare, ledare och deras familjer samt minimera spridning inom klubben”, skriver Malmö Redhawks i ett mejl till ungdomsspelarnas föräldrar.
De skriver också:
”Styrelsen har i samråd med VD, sportsligt ansvariga och administrativ personal tagit beslutet att ställa in alla träningar för resterande del av säsongen. Detta bland annat med bakgrund av Förbundets förbud mot ungdomsturneringar. Klubbens inställning är då att behovet av att träna för dessa åldersgrupper inte står i paritet med riskerna av att träna och då skall vi givetvis inte utsätta oss för det.”
Gå till toppen