Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sylvegård tror att slutspelet kan ställas in: ”Risken är stor”

SM-slutspelet skulle ha startat på lördag, men är framflyttat till den 24 mars som en följd av coronaviruset.
Patrik Sylvegård tror dock att säsongen kan vara över.
– Vi får se vad som händer, men jag är ganska säker på att det inte blir något mer spel, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.

Malmö Redhawks vd och Sportchef Patrik Sylvegård.Bild: PETTER ARVIDSON
Patrik Sylvegård betonar att det här är hans personliga uppfattning.
– Men det är bara att titta på hur hela världen ser ut. Vi i Sverige har varit sena med allting. Om alla ligor ställer in, varför skulle vi då spela? Risken är stor att det inte blir mer spel, säger Patrik Sylvegård.
Enligt programmet skulle Malmö Redhawks ha spelat sin första åttondelsfinal på lördag.
Beskedet om att SM-slutspelet är framflyttat kom under torsdagen.
”Nu när beslutet om att begränsa publika evenemang har tillkommit väljer vi i enighet med samtliga 14 klubbar och i samråd med hockeyförbundet att skjuta på slutspelet för att förhoppningsvis kunna spela med publik framöver”, säger SHL:s vd Michael Marchal, i ett pressmeddelande.
”Vi i Sverige har varit sena med allting. Om alla ligor ställer in, varför skulle vi då spela?”
Tanken är att åttondelsfinalerna ska spelas enligt det vanliga upplägget i bäst av tre matcher. Kvartsfinalerna ska avgöras i bäst av fem matcher, istället för sju.
– Det är mycket möjligt att vi spelar våra åttondelsfinaler den 24, 26 och 28 mars utan publik, säger Patrik Sylvegård.
Men det finns risker även för spelarna om ni ska åka runt i Sverige, eller hur?
– Exakt. Risken finns att några av spelarna blir sjuka under de här tolv dagarna och hur agerar vi då? undrar Patrik Sylvegård.
Malmö Redhawks klarade inte kapitalkravet i somras och spelar den här säsongen på dispens. Oavsett vad som händer med SM-slutspelet är Patrik Sylvegård inte orolig över Redhawks ekonomi.
– Ekonomin har vi koll på, säger han.
FOTNOT: Malmö Redhawks möter Rögle utan publik på bortaplan i Ängelholm under torsdagskvällen. Det är den sista grundserieomgången.
Gå till toppen