Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cannabisodlare kvar mot hyresvärdens vilja

Sammanlagt hittades ett kilo cannabis som odlats på plats i en lägenhet i Malmö. Hyresnämnden anser att hyresgästen ska få bo kvar. Arkivbild.Bild: Sue Ogrocki/AP/TT
I Malmölägenheten odlades cannabis i stor skala och hyresvärden ville därför få bort hyresgästen. Men hyresnämnden säger nej, rapporterar Hem&Hyra.
Odlingen avslöjades för två år sedan av poliser som känt lukten av cannabis i trapphuset. Sammanlagt hittades ett kilo cannabis som odlats på plats. Hyresgästen dömdes för narkotikabrott och avtjänar sitt straff med fotboja i hemmet, samtidigt som han behandlas mot sitt missbruk. Fastighetsbolaget Heimstaden har argumenterat att bostaden använts som ett brottsverktyg och att allt tyder på att odlingen varit affärsmässig.
Men hyresnämnden väger in att det är lång tid sedan odlingen avslöjades, att mannen sedan dess varit skötsam och att det inte finns några bevis för att han även sålt cannabis. Därför får han bo kvar.
Gå till toppen