Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Coronaviruset får Malmö FF att låsa in sig

Malmö FF stänger sina träningar helt. Varken allmänheten eller media får bevittna de förberedande två passen inför söndagens kvartsfinal mot AIK.

Malmö FF stänger in sig för att minska smittorisken.Bild: Peter Frennesson
Coronaviruset har fått enorm effekt på idrottsvärlden. I Sverige kommer helgens kvartsfinaler i svenska cupen att spelas inför tomma läktare.
Malmö FF vidtar dessutom extra säkerhetsåtgärder genom att isolera truppen från utomstående.
Laget tränar både fredag och lördag inför söndagens match mot AIK – och nu kommer beskedet att varken allmänheten eller media tillåts se på. Detta som ett led i att minimera smittorisken för coronaviruset.
Malmö FF ställer även in en planerad pressträff med Linus Borgström, som på torsdagen skrev på ett lärlingskontrakt.
"Med anledning av coronaviruset och covid-19 stänger Malmö FF nu herr- och damlagets träningar för allmänhet och media. Beslutet gäller tills vidare.", skriver MFF i ett pressmeddelande.
I nuläget kommer dock media att tillåtas rapportera från söndagens match mot AIK på Stadion, som har avspark 16.00.
Även MFF:s damlags träningar blir helt stängda.
På fredagens eftermiddag meddelade Malmö FF dessutom att klubbens P17-lag ställer in sin semifinal i ligacupen mot Häcken på Malmö IP på söndag. Samma beslut togs även för P19-lagets semifinal borta mot Häcken i Göteborg samma dag.
Även IFK Göteborg, som mötes Hammarby på bortaplan på söndag, vidtar säkerhetsåtgärder på grund av coronaviruset. Klubben låter förvisso som vanligt träningarna vara öppna för allmänheten den sista halvtimmen, men spelarna får bara intervjuas av media över telefon, meddelar IFK i ett pressmeddelande.
Gå till toppen