Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spelare sjuka – hockeykval pausas

Hockeyallsvenskan slutspelsserie och allsvensk final sätts på paus. Beslutet tas efter att flera spelare i Vita Hästen blivit sjuka.

Hockeyallsvenskans seriesegrare Björklöven. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Det är inte bekräftat att spelarna fått coronaviruset, men hockeyallsvenskan vill ta det säkra före det osäkra.
”Beslutet är taget med anledning av det pågående utbrottet av coronaviruset och den globala pandemi som råder och syftar till att säkra hälsan för spelare, ledare, domare och övriga involverade samt att minska den smittospridningsrisk som föreligger”, skriver ligan i ett pressmeddelande.
”Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade.”
Hockeyallsvenskans ordförande Håkan Svensson säger till Aftonbladet att han inte tror att spelet kommer att återupptas.
– Med stor sannolikhet ställs hela säsongen in, vi ser inte hur den ska gå att genomföra. Det är tragiskt, men människors hälsa och liv måste gå före. Att det blir samma ligor och samma lag nästa säsong får vi ta i det här läget, säger han.
I hockeyallsvenskans slutspelsserie spelar lagen som placerade sig från plats tre till plats åtta i serien om en plats i playoff till SHL. Där ska, om serien återupptas, slutspelsserievinnaren möta det lag som förlorar den hockeyallsvenska finalen, som spelas mellan Björklöven och Modo. Vinnaren i playoff får möta Leksand, som slutade på 13:e plats i SHL, om en plats i SHL nästa säsong.
Gå till toppen