Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånetrafiken återbetalar biljetter till Danmark

Skånetrafiken har höjt sin beredskap, sett över städrutiner och nu beslutat att återbetala biljetter till Danmark med anledning av coronaviruset.

I nuläget rullar Skånetrafikens tåg som vanligt och det finns inga restriktioner som förändrar trafiken på grund av coronaviruset.
Under torsdagen beslutade Skånetrafiken att köpta och aktiverade periodbiljetter kan återbetalas. Beslutet gäller för de resterande dagarna som finns kvar på biljetten.
– Det gäller inte alla biljetter, utan periodbiljetter om du har en 30-dagarsbiljett eller årsbiljett. De kunder som önskar kan få pengarna tillbaka om de tar kontakt med vår kundtjänst, säger Anne Aobadia på Skånetrafikens presstjänst.
Skånetrafiken säljer cirka 8000 periodbiljetter till Danmark i månaden. Under torsdagen återlöste de 131 stycken biljetter.
Har ni färre resenärer än vanligt just nu?
– Vi har fram tills för några dagar sedan inte kunnat se en tydlig nedgång som kan kopplas till corona. De senaste dagarna kan vi dock se en nedgång vad gäller antalet resor på såväl buss som tåg. Exakt hur resandet har påverkats och kommer att påverkas är för tidigt att säga. Men det är rimligt att anta att antalet resor minskar i takt med att företag och organisationer ställer in evenemang och inför olika restriktioner.
Städningen som Skånetrafiken redan utför ombord anses tillräcklig av Smittskydd Skåne, men Skånetrafiken undersöker möjligheten att utöka städningen om det skulle behövas.
I övrigt uppmanas alla resenärer att följa Region Skånes rekommendationer om att tvätta händerna ofta och noggrant, hosta och nysa i armvecket och stanna hemma när du är sjuk.
Gå till toppen