Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Spring Uje, spring”-premiären skjuts upp

Filmen "Spring Uje, spring" får premiären framflyttad. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Filmen ”Spring Uje, spring” skulle ha haft biopremiär nästa fredag, den 20 mars, men skjuts nu upp på obestämd tid på grund av coronavirusets smittspridning. Enligt regissören Henrik Schyffert kan det bli aktuellt med ett premiärdatum till hösten.
”Spring Uje, spring” handlar om musikern Uje Brandelius, känd från Doktor Kosmos, liv med Parkinsons sjukdom. Den är baserad på scenföreställningen med samma namn och Uje Brandelius spelar sig själv i filmen.
”Vi tror inte att folk är benägna att gå på bio just nu, även om många biografer fortfarande är öppna. Vi har respekt och förståelse för detta och menar att 'Spring Uje, spring' är en film som många människor vill se. Det är ett vitaminpiller, en film att bli glad och stark av. En premiär av filmen nästa fredag hade troligen inneburit mycket låga biosiffror”, säger Mattias Nohrborg på distributören Triart film.
Gå till toppen