Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter Danmarks beslut – Malmö stad tredubblar pendlarparkering

Danmarks beslut att stänga landets gränser leder till färre tågavgångar och därmed stora problem för alla som arbetspendlar över sundet. Malmö stad vidtar åtgärder och utökar pendlarparkeringen på Svågertorp.

– Jag har varit i kontakt med Skånetrafiken idag, och efter att Danmark stängde gränserna står det klart att kollektivtrafiken kommer bli kraftigt begränsad. Det kommer bara gå ett tåg i timmen och många arbetspendlare riskerar att bi strandsatta eller så får de ta bilen, säger trafikkommunalrådet Andreas Schönström (S).
Med anledning av detta utökar därför Malmö stad pendlarparkeringen på Svågertorp. I dagsläget finns där 300 platser, men på måndag morgon kommer det finnas plats för ytterligare 800 bilar.
– Vi vill underlätta för att de som pendlar ska kunna samåka om man ska till Köpenhamn, eller omvänt, så att inte alla behöver åka var och en i sin egen bil.
Kommer ni vidta ytterligare åtgärder?
– Vi följer vad som händer och kommer vi behöva det så gör vi det. Vi vill försöka lösa vardagen så bra vi bara kan för både Malmöbor och Köpenhamnsbor, säger Andreas Schönström.
Gå till toppen