Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Åk mer i kollektivtrafiken för ett bättre liv

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Vi är en klass från Asmundtorps skola (Landskrona kommun) som tycker att det här med kollektivtrafik är ett bra sätt att ta sig fram på. Det är miljövänligt och effektivt. Om kollektivtrafiken i Skåne hade varit gratis för oss barn och ungdomar så hade det påverkat miljön på ett bra sätt.
För det första så blir det bättre för oss, våra föräldrar och alla andra. Om våra föräldrar inte behöver köra oss till våra aktiviteter, kompisar, skolan och andra platser så blir det en väldigt stor skillnad på alla avgaser som i vanliga fall skulle komma ut.
Det kanske blir dyrt för er, fullt på bussar och tåg. Men ni kommer vinna på det i längden, då kanske föräldrarna börjar åka mer kollektivt med sina barn, fler tar körkort senare och väljer att åka kollektivt istället för att man har gjort det så länge.
Tänk på barn som inte har råd att åka kollektivt eller har föräldrar som vägrar att köra barnen till roliga aktiviteter med sina vänner. De får stanna där de bor och kanske börjar göra dumma saker som förstör för alla i samhället för att de är uttråkade.
Vi tycker att åldrarna 0-18 år ska få det gratis. Det känns rimligt – tänk hur många fler som hade kunnat få att åka på grund av detta, både barn och vuxna. Alla får sig en tankeställare om att åka kollektivt istället.
Om ni precis som oss vill ha en hållbar och bättre framtid, inför gratis kollektivtrafik för oss barn och ungdomar. Vi umgås mer, rör på oss mer och blir mer sociala.
Elever i Asmundtorp
Gå till toppen