Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minoriteter kan avgöra USA:s presidentval

Striden är stenhård om afroamerikanska och latinamerikanska röster i Demokratiska partiets primärval. På sikt handlar det om att få ett så stort valdeltagande från de två stora minoritetsgrupperna som möjligt för att kunna besegra Donald Trump i presidentvalet.

Att den svarte kongressledamoten och majoritetsledaren James Clyburn ställde sig bakom Joe Biden inför primärvalet i hemstaten South Carolina verkar ha gett Biden en knuff framåt. Här syns de vid ett valmöte i Columbia, South Carolina, på själva primärvalsnatten.Bild: Matt Rourke/AP/TT
Demokraternas primärvalsrace för att vaska fram en utmanare till Trump har kokat ned till en strid mellan två äldre vita män. Den 77-åriga mittenpolitikern Joe Biden, tidigare vicepresident till Barack Obama, har i de senaste primärvalen dragit ifrån den 78-årige Vermontsenatorn och vänsterpolitikern Bernie Sanders.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen