Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra åtalas för mordförsök – ung kvinna lockade offret i fälla

En eftermiddag i början av augusti ekar skott mellan husen på Solbacken. Flera personer hör dem. En man är skjuten i benet. Nu åtalas tre bröder för mordförsök och en ung kvinna för medhjälp.

När polisens insatsstyrka gjorde husrannsakan hos brödernas mamma en tidig morgon i slutet av september kastade någon ut en pistol och ammunition från balkongen.Bild: Polisens förundersökning
”Han låg på marken och rullade runt och skrek att någon skulle ringa ambulans” berättade en granne för Sydsvenskan efter skottlossningen.
Enligt åtalet lockades offret till platsen av en ung kvinna som per telefon bad honom komma och hjälpa henne, hon hade blivit misshandlad, uppgav hon. Men det hela var en fälla – kvinnan agerade i samförstånd med de tre bröderna. De hade gömt sig på platsen och alla tre var beväpnade. När offret väl dök upp sköt de honom med flera skott.
Han träffades i ena benet, men åklagaren anser att motivet var att mörda honom. Tre bröder i åldrarna 22, 24 och 32 år åtalas nu för försök till mord. Kvinnan, som är 22 år gammal, åtalas för medhjälp till försök till mord. Den äldsta brodern åtalas också för grovt vapenbrott för att han hade en pistol med ammunition.
Flera personer har vittnat om att de hört skott, samt att de sett de tre bröderna och kvinnan vänta på offret på platsen.
Alla fyra nekar till att ha försökt mörda mannen.
Den äldsta brodern grips samma kväll och häktas kort därefter. De två andra bröderna tar polisen en och en halv månad senare – efter att insatsstyrkan en tidig morgon gått in i deras mammas lägenhet för att göra husrannsakan. De hittar både vapen, kokain och cannabis, narkotikaklassade tabletter samt utrustning för att packa narkotikan.
Samtidigt som insatsstyrkan går in i lägenheten på Katrinelund ser en polisassistent som står på pass utanför huset hur två föremål kastas ut från lägenhetens balkong och landar på ett förrådstak tillhörande en förskola. Det visar sig vara en pistol samt ammunition.
De två yngre bröderna åtalas nu även för grovt vapenbrott – för att de hade en laddad pistol samt en pennpistol, plus ammunition, i sin mammas lägenhet. De båda åtalas också för grovt narkotikabrott för drogerna som polisen fann vid tillslaget i mammans lägenhet: nästan 100 gram kokain av extra hög renhetsgrad, nästan 1000 gram cannabis samt några tabletter.
Gå till toppen