Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Peter Andersson klar för SHL-konkurrent

I februari stod det klart att Malmö Redhawks och huvudtränaren Peter Andersson skulle gå skilda vägar efter säsongen.
Nu är Peter Andersson klar för SHL-konkurrenten Brynäs, enligt uppgifter till Sydsvenskan.

Peter Anderssons nya klubb blir Brynäs, enligt uppgifter till Sydsvenskan.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Peter Andersson gjorde sin sista säsong som huvudtränare i Malmö Redhawks. Nu har han hittat en ny klubb. Enligt uppgifter till Sydsvenskan blir Brynäs ny klubbadress för 54-åringen.
Något som också Expressen var först att rapportera om.
I den senaste sejouren i Redhawks gjorde Peter Andersson fyra raka säsonger som huvudtränare. Han tog vid efter den första säsongen i SHL sedan uppflyttningen, och har nått slutspel tre av fyra säsonger.
I februari kommunicerade Redhawks att den innevarande säsongen var den sista i Redhawks för Peter Andersson.
– Successivt har det vuxit fram ett gemensamt beslut hos klubben och Peter att gå skilda vägar efter säsongens slut för att på så sätt skapa ny energi för båda parter, skrev Redhawks i ett pressmeddelande.
Sedan tidigare är det också klart att assisterande tränaren Martin Filander lämnar Redhawks. Vem som tar över som huvudtränare efter Peter Andersson är inte officiellt, men det spekuleras om Björklövens tränare Joakim Fagervall. En person som Redhawks sportchef och VD, Patrik Sylvegård, tidigare har bekräftat för Sydsvenskan är en av kandidaterna.
Assisterande tränaren Jesper Mattsson har fortsatt kontrakt med Redhawks även nästa säsong.
Sydsvenskan har under måndagen sökt Peter Andersson, men utan framgång.
Gå till toppen