Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Undervisning hemma efter brand i gymnasium

Eleverna får hemundervisning efter branden på Hvilans gymnasiums lokal i Lund i helgen. Först på torsdag räknar ledning med att undervisningen kan återupptas.

Hvilans gymansium i Lund dagen efter branden i Quennerstedtska villan.Bild: Marita Swärd
Branden startade under natten till söndagen. Det var andra våningen i Quennerstedtska villan som fattade eld. Branden var snabbt under kontroll.
Ingen människa skadades.
– Det är en fruktansvärd händelse. Den ska utredas av polisen. Tack och lov är det ingen person som är skadad, det är det viktigaste, säger vd Elisabeth Broberg Lewén.
Skolans andra byggnad – där undervisningen sker – skadades inte av branden. Ärendet är rubricerat som mordbrand, men än är det för tidigt att säga något om brandorsaken.
Under söndagen höll skolans ledning krismöte och bjöd också in till möte för alla elever och deras föräldrar i Hvilans byggnader i Kabbarp, utanför Lund.
Då bestämdes att all gymnasieundervisning sker på distans från och med måndag. Först senare i veckan kan lektionerna återupptas på skolan i Lund.
– Vi är tacksamma för allt den fina stöd som har visat oss. Både från Lunds kommun och föräldrar som har ringt till oss erbjudit sin hjälp, säger Elisabeth Broberg Lewén.
Gå till toppen