Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Universal simultansläpper filmer digitalt

Filmbolaget Universal Pictures filmer, bland annat "Trolls|2: Världsturnén", kommer att släppas på digitala tjänster samtidigt som de går upp på bio.Bild: Universal Pictures/AP/TT
Filmbolaget Universal Pictures kommer att släppa sina kommande filmer på digitala tjänster samma dag som de har biopremiär runt om i världen.
Först ut blir ”Trolls 2: Världsturnén”, som har svensk premiär den 8 april.
Beslutet, som är fattat av moderbolaget NBC Universal, är ett försök att minska den marknadsmässiga konsekvensen av det förändrade konsumentbeteendet som den pågående coronakrisen har gett upphov till – nämligen att folk i allt högre grad tittar på film hemma, särskilt när biografer stänger.
Även nyligen släppta filmer, som ”The hunt”, ”The invisible man” och ”Emma” kommer att finnas tillgängliga på betal- eller hyrtjänster världen över.
”I stället för att skjuta upp premiären av våra filmer eller riskera att släppa dem under riskabla omständigheter vill vi erbjuda folk möjligheten att se dessa titlar i sina hem på ett sätt som är både tillgängligt och prisvärt”, säger NBC Universals vd Jeff Shell i ett pressmeddelande.
Gå till toppen