Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Enkelmöten i EL- och CL-kval lösning när kalendern komprimeras?

Efter Uefas beslut att ställa in EM för herrarna i sommar, är nu nästa steg att sätta den internationella klubbkalendern utifrån förmodade förutsättningar i övrigt.
– Det har tillsats en arbetsgrupp, som ska försöka lösa det så snabbt som möjligt. Innan det kan vi inte sätta den nationella, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Så här såg det ut när Malmö FF mötte Ballymena i returen i Nordirland i Europa League-kvalets första omgång. Kan det bli så att det bara blir enkelmöten i någon kvalomgång i sommar?Bild: PETTER ARVIDSON
Allt blir ju fortsatt bara antaganden och förhoppningar i grunden, ingen vet var världen står i sommar. Förhoppningen är att nationella ligor ska kunna spelas klart när EM skulle spelats i juni-juli. När de ligorna är klara påverkar det i sin tur när det europeiska kvalspelet skulle kunna börja. Det ska enligt planen börja 7-9 juli.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen