Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Martin Filander klar för nytt tränarjobb: ”Superspännande”

Malmö Redhawks assisterande tränare Martin Filander aviserade i november att han lämnade klubben efter säsongen. Nu är han klar för nytt tränarjobb.
– Det känns jättekul och superspännande, säger Martin Filander till Oskarshamns sajt.

Martin Filander blir huvudtränare i Oskarshamn.Bild: PETTER ARVIDSON
De tre kommande åren kommer Martin Filander vara huvudtränare i SHL-laget Oskarshamn, skriver klubben på sin webbplats.
Martin Filander kom från Hockeyallsvenskan och Västerås som huvudtränare till Redhawks och jobbet som assisterande tränare till säsongen 2016/2017. Nu blir han åter huvudtränare. Något som han menar är stor skillnad jämfört med att vara assisterande tränare.
– Det är ganska stor skillnad. Som huvudtränare har man övergripande ansvar för hela verksamheten och däri ligger stort ansvar för ledarskapet. Som assisterande finns det mer utrymme för att det nördiga och individuellt jobb med en specifik del av laget. Samtidigt kan man få leva med beslut som man själv inte har tagit, säger Martin Filander till Oskarshamns webbplats.
Martin Filander menar att det finns likheter mellan dagens Oskarshamn och det Redhawks som han kom till och där han verkat.
– Vi gjorde en resa där som kan liknas vid den IK gör just nu. Vi kom upp som nykomlingar och hade ett tydligt mål att etablera oss och ville börja tävla för att vinna saker snarare än att tävla för att undvika saker. Vi var tvungna att ställa krav på organisationen för att kunna bygga något på sikt. Det tänket vill jag ta med mig till Oskarshamn, säger han.
Gå till toppen