Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Modo överklagar förbundsbeslut

Modo överklagar Svenska ishockeyförbundets beslut att ställa in säsongen och att ingen upp- eller nedflyttning ska ske mellan serierna. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Hockeyallsvenska Modo överklagar Svenska ishockeyförbundets beslut att avbryta säsongen till Riksidrottsnämnden (RIN).
Beslutet som togs i helgen på grund av coronavirusets spridning, innebär att inga mästare koras och att ingen upp- och nedflyttning mellan serierna sker.
Modo, som kvalade till SHL, ifrågasätter på vilka grunder beslutet togs och skriver i ett pressmeddelande: ”Vi yrkar på att beslutet undanröjs och återförvisas till Svenska ishockeyförbundet för ny beredning... Vi anser att det inte är styrkt på vilket regelverk beslutet är grundat samt att det saknas konsekvensanalyser för hur detta beslut påverkar såväl ligor som klubbar”.
Tidigare har division 1-klubben Väsby, som var klart för kvalserien till hockeyallsvenskan, aviserat att de också ska överklaga beslutet till RIN.
Gå till toppen