Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Du behöver kanske inte 50 rullar toapapper

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Jag och mina vänner har ofta diskuterat hur vi tror att människor skulle bete sig vid en kris eller en apokalyps. Några av mina vänner hävdar alltid att människor hade agerat i panik redan första dagen. Att det hade varit ”varje familj för sig själv”. De tror att människor hade knuffats om matvaror i affärerna likt om nedsatta varor på Black Friday. Mina vänner menar att överlevnadsinstinkten skulle kicka igång direkt och göra oss individualistiska. De verkar även tro att samhället och myndigheterna hade övergett oss ganska fort.
Jag däremot tillhör dem som tror att den bilden av människor bara är en klyscha från undergångsfilmer. Att människor i för sig har en överlevnadsinstinkt, men också en stark drift att ta hand om varandra. Att se till att alla får tillräckligt med mat och förnödenheter för att klara sig. Jag tillhör dem som tror att vi inte hade haft samvete att se våra grannar bli utan mat när vi själva står där med dubbelt upp. Att våra myndigheter kommer kämpa för att människor inte ska dö av svält och dålig hygien i Sverige 2020. Så snälla Sveriges befolkning, visa mig att jag har rätt i denna fråga. Sluta bunkra. Du behöver kanske inte 40 värktabletter och 50 rullar toalettpapper just nu, men din granne kanske gör?
Freja Alvesalo
Gå till toppen